Rodinná zmes korenia a originálne Droëwors recept odovzdávaný v našej rodine v Južnej Afrike z generácie na generáciu. Tradičná chuť je vyvážená silnejším koriandrovými základom a ďalšími chutnými, tajnými, avšak 100% prírodnými koreniacimi prísadami. Pre výrobu našich Droëwors je použité najkvalitnejšie hovädzie mäso (krk) z českých ekofariem. Hovädzie krk so stredným obsahom tuku - dokonale vyvážená konzistencia i chuť.
ZLOŽENIE
hovädzie mäso (krk)
morská soľ
jablčný ocot
zmes korenia
Použitá prírodná ovčia črievka.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
Energetická hodnota: 2070kJ / 496kcal
Tuky: 28,6g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 14,5g
Sacharidy: 1,4g
z toho cukry: 0,1 g
Bielkoviny: 45g
vláknina 0,5g
Soľ: 1,7g
Neobsahuje lepok, umelé dochucovadlá, farbivá, alebo chemické konzervanty.
Krajina pôvodu Česká Republika.
Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Po otvorení spotrebujte do 3 dní.
HISTÓRIA biltong
Slovo Biltong pochádza z holandských slov "bil", tj. Zadné štvrť, a "tong", čo znamená "prúžok". Domorodé národy z Južnej Afriky, napríklad Khoikhoi, zistili, že krájanie mäsa na prúžky, ošetrenie soľou a zavesenie do suchého prostredia je účinným spôsobom uchovanie mäsa. Európski osadníci dorazili do Južnej Afriky na začiatku 17. storočia a experimentovali s procesom sušenia, dodali vínny ocot z vlastných pestovaných hrozna, slané pečivo a korenia.
Biltong je riešením naliehavej potreby uchovanie mäsa v horúcom africkom podnebí. Do dnešnej podoby ho vyvinuli osadníci sušiace Biltong za jazdy na svojich vozidlách pri osídľovaní Južnej Afriky (ako je vidieť na obrázku). Mäso bolo zavesené a sušené štrnásť dní, potom bolo zabalené do plátenky pre neskoršie spotrebu, alebo okamžite s chuťou skonzumované.
Hŕbu ľudí vyvinulo rôzne recepty, ktoré boli odovzdávané z generácie na generáciu. So súčasnou emigráciou niektorých obyvateľov z JAR sa tak Biltong stáva známym po celom svete

Forma | Sušené jídlo bez nutnosti ohřevu |
Typ jídla | Svačinka |
Vhodné pro | Proteinová strava |
Výrobce | BILTONG PREMIUM |
Rodinná zmes korenia a originálne Droëwors recept odovzdávaný v našej rodine v Južnej Afrike z generácie na generáciu. Tradičná chuť je vyvážená silnejším koriandrovými základom a ďalšími chutnými, tajnými, avšak 100% prírodnými koreniacimi prísadami. Pre výrobu našich Droëwors je použité najkvalitnejšie hovädzie mäso (krk) z českých ekofariem. Hovädzie krk so stredným obsahom tuku - dokonale vyvážená konzistencia i chuť.
ZLOŽENIE
hovädzie mäso (krk)
morská soľ
jablčný ocot
zmes korenia
Použitá prírodná ovčia črievka.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
Energetická hodnota: 2070kJ / 496kcal
Tuky: 28,6g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 14,5g
Sacharidy: 1,4g
z toho cukry: 0,1 g
Bielkoviny: 45g
vláknina 0,5g
Soľ: 1,7g
Neobsahuje lepok, umelé dochucovadlá, farbivá, alebo chemické konzervanty.
Krajina pôvodu Česká Republika.
Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Po otvorení spotrebujte do 3 dní.
HISTÓRIA biltong
Slovo Biltong pochádza z holandských slov "bil", tj. Zadné štvrť, a "tong", čo znamená "prúžok". Domorodé národy z Južnej Afriky, napríklad Khoikhoi, zistili, že krájanie mäsa na prúžky, ošetrenie soľou a zavesenie do suchého prostredia je účinným spôsobom uchovanie mäsa. Európski osadníci dorazili do Južnej Afriky na začiatku 17. storočia a experimentovali s procesom sušenia, dodali vínny ocot z vlastných pestovaných hrozna, slané pečivo a korenia.
Biltong je riešením naliehavej potreby uchovanie mäsa v horúcom africkom podnebí. Do dnešnej podoby ho vyvinuli osadníci sušiace Biltong za jazdy na svojich vozidlách pri osídľovaní Južnej Afriky (ako je vidieť na obrázku). Mäso bolo zavesené a sušené štrnásť dní, potom bolo zabalené do plátenky pre neskoršie spotrebu, alebo okamžite s chuťou skonzumované.
Hŕbu ľudí vyvinulo rôzne recepty, ktoré boli odovzdávané z generácie na generáciu. So súčasnou emigráciou niektorých obyvateľov z JAR sa tak Biltong stáva známym po celom svete
