Prírodné rezaný Chilli Biltong obsahuje zmes korenia vrátane čierneho korenia, soli, koriandra, chilli a niektorých ďalších tajných korenia. Pre výrobu nášho Biltong je použité najkvalitnejšie hovädzie mäso (nízky roštenec a kvetová špička) z českých ekofariem. Má stredne suchý povrch s kratšou dobou sušenia (4-6 dní). Proces sušenia prebieha za prísne kontroly kvality, aby náš Biltong poskytol zákazníkom najlepší možný chuťový zážitok.
ZLOŽENIE
hovädzie mäso (nízky roštenec - sirloin, kvetová špička - rump steak)
morská soľ
jablčný ocot
zmes korenia
Na 100g sušeného mäsa je použité 225g hovädzieho mäsa v surovom stave.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
Energetická hodnota: 1050kJ / 252kcal
Tuky: 2,91g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,3g
Sacharidy: 1,4g
z toho cukry: 0,1 g
Bielkoviny: 53g
vláknina 0,5g
Soľ: 1,6g
Neobsahuje žiadny lepok, aditíva a prísady a je 100% prírodné.
Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Po otvorení spotrebujte do 3 dní.
HISTÓRIA biltong
Slovo Biltong pochádza z holandských slov "bil", tj. Zadné štvrť, a "tong", čo znamená "prúžok". Domorodé národy z Južnej Afriky, napríklad Khoikhoi, zistili, že krájanie mäsa na prúžky, ošetrenie soľou a zavesenie do suchého prostredia je účinným spôsobom uchovanie mäsa. Európski osadníci dorazili do Južnej Afriky na začiatku 17. storočia a experimentovali s procesom sušenia, dodali vínny ocot z vlastných pestovaných hrozna, slané pečivo a korenia.
Biltong je riešením naliehavej potreby uchovanie mäsa v horúcom africkom podnebí. Do dnešnej podoby ho vyvinuli osadníci sušiace Biltong za jazdy na svojich vozidlách pri osídľovaní Južnej Afriky (ako je vidieť na obrázku). Mäso bolo zavesené a sušené štrnásť dní, potom bolo zabalené do plátenky pre neskoršie spotrebu, alebo okamžite s chuťou skonzumované.
Hŕbu ľudí vyvinulo rôzne recepty, ktoré boli odovzdávané z generácie na generáciu. So súčasnou emigráciou niektorých obyvateľov z JAR sa tak Biltong stáva známym po celom svete

Forma | Sušené jídlo bez nutnosti ohřevu |
Typ jídla | Svačinka |
Vhodné pro | Proteinová strava |
Výrobce | BILTONG PREMIUM |
Prírodné rezaný Chilli Biltong obsahuje zmes korenia vrátane čierneho korenia, soli, koriandra, chilli a niektorých ďalších tajných korenia. Pre výrobu nášho Biltong je použité najkvalitnejšie hovädzie mäso (nízky roštenec a kvetová špička) z českých ekofariem. Má stredne suchý povrch s kratšou dobou sušenia (4-6 dní). Proces sušenia prebieha za prísne kontroly kvality, aby náš Biltong poskytol zákazníkom najlepší možný chuťový zážitok.
ZLOŽENIE
hovädzie mäso (nízky roštenec - sirloin, kvetová špička - rump steak)
morská soľ
jablčný ocot
zmes korenia
Na 100g sušeného mäsa je použité 225g hovädzieho mäsa v surovom stave.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
Energetická hodnota: 1050kJ / 252kcal
Tuky: 2,91g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,3g
Sacharidy: 1,4g
z toho cukry: 0,1 g
Bielkoviny: 53g
vláknina 0,5g
Soľ: 1,6g
Neobsahuje žiadny lepok, aditíva a prísady a je 100% prírodné.
Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Po otvorení spotrebujte do 3 dní.
HISTÓRIA biltong
Slovo Biltong pochádza z holandských slov "bil", tj. Zadné štvrť, a "tong", čo znamená "prúžok". Domorodé národy z Južnej Afriky, napríklad Khoikhoi, zistili, že krájanie mäsa na prúžky, ošetrenie soľou a zavesenie do suchého prostredia je účinným spôsobom uchovanie mäsa. Európski osadníci dorazili do Južnej Afriky na začiatku 17. storočia a experimentovali s procesom sušenia, dodali vínny ocot z vlastných pestovaných hrozna, slané pečivo a korenia.
Biltong je riešením naliehavej potreby uchovanie mäsa v horúcom africkom podnebí. Do dnešnej podoby ho vyvinuli osadníci sušiace Biltong za jazdy na svojich vozidlách pri osídľovaní Južnej Afriky (ako je vidieť na obrázku). Mäso bolo zavesené a sušené štrnásť dní, potom bolo zabalené do plátenky pre neskoršie spotrebu, alebo okamžite s chuťou skonzumované.
Hŕbu ľudí vyvinulo rôzne recepty, ktoré boli odovzdávané z generácie na generáciu. So súčasnou emigráciou niektorých obyvateľov z JAR sa tak Biltong stáva známym po celom svete
